Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

Κριτικές για τα ..."ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"

Άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


ΑΝΘΕΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ένα ζεστό χειροκρότημα από τους θεατές για μια καλή παράσταση
Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι ερασιτέχνες ηθοποιοί στην Νέα Πέραμο
Τις καλύτερες των εντυπώσεων απέσπασε για μια ακόμα φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου και ειδικότερα η θεατρική του ομάδα καθώς η παράσταση «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη που παρουσιάστηκε στο κοινό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Πασχάλη» την Παρασκευή και το Σάββατο απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Ο δραστήριος σύλλογος της περιοχής προσθέτει μια ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του ενώ τόσο οι εκπρόσωποι φορέων όσο και οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως η θεατρική ομάδα έχει πολλά να δώσει… Το κοινό δεν έκρυψε την ικανοποίηση του και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές και όλους όσους συνεργάστηκαν. Τα μηνύματα που πέρασαν οι ηθοποιοί μέσω των κειμένων του έργου προκάλεσαν συζητήσεις! Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης μέσω των διαλόγων που εξελίσσονται σε έναν σκουπιδότοπο του μέλλοντος, κάνει ουσιαστικά ένα περίεργο προσκλητήριο αναμνήσεων καθώς το έργο αφορά σε μια φανταστική ξενάγηση τουριστών σ' έναν χώρο σκουπιδιών το 2107. Οι τουρίστες μάλιστα συμβαίνει να πέσουν, την ημέρα που τα σκουπίδια γιορτάζουν τα 100 χρόνια, στον σκουπιδοτενεκέ τους!  Η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και οι χορογραφίες ήταν του Άκη Τσονίδη ενώ η μουσική του Κώστα Χαριτάτου. Σημειώνεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δήμου Παγγαίου.

1 σχόλιο:

anthi είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελετές--μικρούς και μεγάλους-- της θεατρικής παράστασης ¨τα σκουπίδια¨ όχι μόνο για το αποτέλεσμα : πολύ καλή παράσταση! αλλά γιατί μέσω αυτής της δράσης,δίνεται μια τέτοια διέξοδος σε τόσα άτομα (κι άλλα τόσα αν το επιθυμήσουν) να εκφραστούνε, να δοκιμαστούνε, να διδαχτούνε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων, την ίδια τη ζωή --καλή συνέχεια}}

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)