Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
Πριν 10 χρόνια ακριβώς, ο Σύλλογος έδωσε παράταση ζωής σε ένα χώρο που ασκούσε μια ξεχωριστή γοητεία. Ανακαίνισε και έθεσε σε επαναλειτουργία τον θερινό κινηματογράφο ΣΙΝΕ ΑΛΚΥΟΝΙΣ που υπήρχε εγκαταλειμμένος στην πόλη μας. Από τότε ο χώρος αποτελούσε ένα πολιτιστικό στέκι, αφού πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, χορωδιακά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές.
Τον παρέδωσε στο κοινό όχι μόνο ως μια πολιτιστική πρόταση, αλλά και ως καλοκαιρινό σκηνικό, σε μια πόλης που κυριαρχεί το τσιμέντο και η έλλειψη πράσινου. Αυτή ήταν και μια ευκαιρία για να θυμηθεί και το κινηματογραφικό παρελθόν της. (Σινέ «ΑΣΤΕΡΙΑ», «ΡΑΝΤΕΒΟΥ», «ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ»). Τότε ήρθε η μηχανή προβολής του Γιώργου Τάσση να μας διηγηθεί ιστορίες δόξας, εποχές που το καλοκαίρι ήταν εξ ολοκλήρου ταυτισμένο με τον παραδοσιακό θερινό κινηματογράφο της γειτονιάς. Τη βόλτα, το βραδινό αεράκι, τη μυρωδιά του γιασεμί και του αγιοκλήματος .
Τώρα το αγιόκλημα και το γιασεμί δεν θα μας ευωδιάσουν ξανά. Με το πέρασμα του χρόνου τα πάντα αλλάζουν χρήση.
Και η μηχανή του Τάσση θα μας κοιτάει μελαγχολικά πίσω από την πόρτα του Τελωνείου που βρίσκεται, περιμένοντας κάποια μαγικά Χριστούγεννα για να ζωντανέψει.
Το Δ. Σ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του χώρου για την πολύχρονη παραχώρηση στο Σύλλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)