Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΕΡΑΜΕΙΑ 2015

ΠΕΡΑΜΕΙΑ

To 1999 το Δ.Σ του Συλλόγου μας αποφασίζει την πραγματοποίηση καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων με την ονομασία ΠΕΡΑΜΕΙΑ”. Έκτοτε  τα ΠΕΡΑΜΕΙΑ αποτελούν την κορωνίδα των εκδηλώσεών μας.  Είναι η κορύφωση όλων των δραστηριοτήτων μας κάθε χρόνο και αυτό γιατί εκπληρώνουμε έναν από τους βασικότερους σκοπούς του Συλλόγου μας. Την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που για μας σημαίνει μνήμη στις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαίτερα στην Πατρίδα μας, την Πέραμο της Κυζικινής χερσονήσου στη Μικρά Ασία.  Μνήμη για την μεγάλη φωτιά στην Πέραμο στις 17 Ιουλίου του 1915. Στη μνήμη αυτής της μεγάλης καταστροφής του χωριού μας και προς τιμή των προγόνων μας ονομάσαμε τις εκδηλώσεις “Περάμεια”. Τα οποία πραγματοποιούνται πάντοτε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.



Πάντα με συνέπεια απέναντι στους ανθρώπους που στήριξαν το θεσμό ετοιμάζουμε εκδηλώσεις εναρμονισμένες με την αισθητική, την παράδοση, και την κουλτούρα των ανθρώπων του τόπου μας. Φέτος  διάρκεια των εκδηλώσεων είναι 4 ημέρες και περιλαμβάνουν. Βραδιά παραδοσιακών χορών, Χορωδιακή συνάντηση, Μουσική βραδιά στη θάλασσα, παράσταση των τμημάτων Μοντέρνου & κλασικού χορού.

 Image and video hosting by TinyPic  Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε αφίσες των ΠΕΡΑΜΕΙΩΝ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)