Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

θεατρική πρεμιέρα

Ένα από τα πιο επιτυχημένα θεατρικά  έργα και παράλληλα μία από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, ζωντανεύει στη σκηνή του θερινού σινεμά «Αλκυονίς» η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας.
Παρουσιάζει  το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Η ΧΑΡTΟΠΑΙΧΤΡΑ»
σε σκηνοθεσία: Άκη Τσονίδη.
Πρεμιέρα του έργου Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Αυγούστου
στο θερινό σινεμά «Αλκυονίς» (απέναντι από το πρώην Δημαρχείο)
ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ.
είσοδος : 5€ (παιδιά έως 12 ετών ελεύθερη είσοδος)




Λίγα λόγια για το έργο:

Η Χαρτοπαίχτρα του Δημήτρη Ψαθά γράφτηκε το 1963 και παίχτηκε στο θέατρο από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες της Ελληνικής Σκηνής την κυρία Κατερίνα Ανδρεάδη (1963,1964), τη Ρένα Βλαχοπούλου (1975, 1993), τη Μαίρη Αρώνη (1982) και την Άννα Παναγιωτοπούλου (1988).

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο από τον θίασο της κυρίας Κατερίνας (Ανδρεάδη) στο θέατρο Μπουρνέλλη στις 7 Νοεμβρίου του 1963, και παίχτηκε επί τρεις σεζόν (720 παραστάσεις).
Διανομή: Κυρία Κατερίνα (Αλέκα), Σπύρος Μουσούρης (Ανδρέας), Σαπφώ Νοταρά (κυρά Μαριγώ), Γιώργος Κωνσταντίνου (Γιαννάκης), Έλλη Φωτίου (Νίνα) Στέφανος Ληναίος (Λάκης), Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (κυρία Λελέ), Νικήτας Πλατής (κλεφτοκοτάς), Γιάννης Μαλούχος (παπατζής) κ.ά.

Το 1964 η Χαρτοπαίχτρα μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τη Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, μουσική Μίμη Πλέσσα με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Λάμπρο Κωσταντάρα, τη Σαπφώ Νοταρά, τον Κώστα Βουτσά, τη Χλόη Λιάσκου, τη Λιλή Παπαγιάννη, τον Νίκο Φέρμα, τον Νικήτα Πλατή κ.ά.

Στις 8 Μαρτίου του 1975 η Χαρτοπαίχτρα εμφανίζεται στη θεατρική σκηνή με νέα πρωταγωνίστρια: τη Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία έχοντας στο ενεργητικό της την κινηματογραφική επιτυχία της στον ομώνυμο ρόλο, αποφασίζει να ενσαρκώσει την ατίθαση ηρωίδα στο Δημοτικό θέατρο Πειραιώς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παπανικολάου και σκηνικά Πέτρου Καπουράλη.

Την πρωτοχρονιά του 1982, δύο χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά (13.11.1979), ανεβαίνει στο Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα, σκηνικά και κουστούμια Νίκου Πετρόπουλου, με πρωταγωνίστρια την Μαίρη Αρώνη.

Το 1988 έρχεται η Άννα Παναγωτοπούλου ενσαρκώσει τη θρυλική ηρωίδα του Ψαθά στο θέατρο «Βέμπο» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου και σκηνικά Γιάννη Καρύδη.

Στις 25 Δεκεμβρίου του 1993, η Ρένα Βλαχοπούλου ανεβάζει για τελευταία φορά τη Χαρτοπαίχτρα στο θέατρο Μπρόντγουαιη σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Παγουλάτου και σκηνικά Πέτρου Καπουράλη. Είναι το έργο που επιλέγει να παίξει τελευταίο προτού αποσυρθεί οριστικά από την ελληνική σκηνή.

Το καλοκαίρι του 2004 η Υρώ Μανέ ενσαρκώνει τη «Χαρτοπαίχτρα» στη Χίο, σε μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)