Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ



ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

1η Συνάντηση Παρασκευή 5.30 στην αίθουσα του συλλόγου.

Το τμήμα της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας δημιουργήθηκε το 2002 μετά από απαίτηση και ανάγκη μελών και φίλων με αγάπη στη χορωδιακή μουσική. Το παραπάνω είναι ένα κοινό τους γνώρισμα, αν και η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλές διαφορές, καθώς προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους.

3η Χορωδιακή Συνάντηση

5η Χορωδιακή συνάντηση

13 χορωδιακές συναντήσεις και 10 χορωδιακά αφιερώματα σε συνθέτες, μουσικούς, ποιητές, είναι η πολιτιστική κατάθεση του τμήματος αυτού στην τοπική κοινωνία.
Κατά βάθος κοινό τους γνώρισμα είναι ότι η μουσική, είναι αυτή που ευθύνεται για την κατάστασή τους! Βάζουν τρικλοποδιά τη μοναξιά, συναναστρέφονται και επικοινωνούν, αγωνιούν αλλά ελπίζουν. Προβληματίζονται αλλά τραγουδούν.


10η Χορωδιακή συνάντηση

12η Χορωδιακή συνάντηση

Η παρουσία τους στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φίλιππων και Θάσου το 2012, παρουσιάζοντας  το λαϊκό ορατόριο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Μίκη Θεοδωράκη, ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του συνόλου. Το Μάρτιο του 2014 στην Ξάνθη στο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, αλλά και στην Καβάλα σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, παρουσίασαν το μουσικό έργο του Χρήστου Λεοντή «ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο

Αυτό ήταν. Ναι! Η μουσική είναι που ευθύνεται κατά βάθος για την κατάστασή τους. Είναι υποχρεωμένοι να  καταβάλλουν ένα τέλος πολιτιστικής προσφοράς, διεκδικώντας τη δόση. Τη μια και μοναδική. Για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στο όνειρο .
Ελάτε στη Χορωδία. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα . Ούτε χρειάζεται καλή φωνή. Η Μαέστρος τα καταφέρνει μια χαρά. Τελικά  η Μουσική  οι Ποιητές και η Μαέστρος ευθύνονται για το όνειρο.
1η Συνάντηση Παρασκευή 5.30 στην αίθουσα του συλλόγου.


Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία

"ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" Αφιέρωμα στο Χρήστο Λεοντή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)