Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

"ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ"

Μετά την Ελευθερούπολη, την Ξάνθη και την Καβάλα,
η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Συλλόγου μας
παρουσιάζει για τελευταία φορά
το μουσικό έργο του Χρήστου Λεοντή
" Καντάτα Ελευθερίας" στη Ν. Πέραμο.
Το Σάββατο 12 Απριλίου,
 στην άιθουσα πολλαπλών χρήσεων
του Δημοτικού Σχολείου Ν, Περάμου.

 Ωρα έναρξης: 8.30 μ.μ.


.........................................................................................................................................
Για μας, η επιλογή του έργου δεν υπήρξε τυχαία. Προσπαθούμε με τις επιλογές μας να διδαχτούμε πρώτα εμείς αλλά και να διδάξουμε αν είναι δυνατόν, τον πλούτο των ποιητών μας, να αισθανθούμε την δύναμη των λόγων τους και έστω και λίγο να μαθητεύσουμε στις γόνιμες γειτονιές του νου τους. Να κοινωνήσουμε με τους συνανθρώπους μας μέσα σ’ αυτή τη μια ώρα, την Ελληνική Παιδεία και ψυχή.
Σήμερα που οι συνθήκες είναι ίσως πιο βάρβαρες από ποτέ, που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και στα απλά καθημερινά θέματα, που δεν καταφέραμε να φτάσουμε ακόμη στο «εμείς» όπως μας παρότρυνε ο Ν. Καζαντζάκης, προσπαθούμε «να τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» όπως ορίζει ο Γ. Ρίτσος, προκειμένου να «σώσουμε τα κρυμμένα τιμαλφή» όπως τα είδε μπροστά του ο Μ. Αναγνωστάκης.
Αυτός είναι ο δικός μας μοναδικός πλούτος τον οποίο όσο εμείς (οι πολίτες) προστατεύουμε, διαδίδουμε, δεν επιτρέπουμε να ξεχαστεί, «δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει» όπως διαμήνυσε ο Γ. Ρίτσος χρόνια πριν.
Απόσπασμα από τις δηλώσεις της. Ανθή Ελευθεριάδου στην συνέντευξη τύπου για την παράσταση στο Ωδείο Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)