Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

Έχουμε ένα όνειρο!!!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ “ART BUILDS BRIDGES THAT BIND”  (23-31 Μαρτίου 2013)

Μια εβδομάδα δουλειάς για την πραγματοποίηση ενός θεάματος κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Το μικρό χωριό του Gurk, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Klagenfurt, πρωτεύουσα της Carinthia, στις Αυστριακές Άλπεις, φιλοξένησε για 7 μέρες 70 νέους από την Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πολωνία, Λεττονία, Βουλγαρία, Αυστρία, Τουρκία, Ρουμανία και την Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο της Νέας Περάμου. ΄Ολοι μαζί δώσαμε ζωή στο πρόγραμμα  Art Builds Bridges that Bind, που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για Νέους Youth in Action.
 
Τα παιδιά μας γρήγορα αναγνωρίστηκαν για το ομαδικό πνεύμα, τη διαθεσιμότητα και τη θέληση να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες με πολλούς άλλους νέους, που κατέκλυσαν το πρώην μοναστήρι που φιλοξενηθήκαμε.

Μια χαρακτηριστική μέρα των παιδιών μας άρχιζε με το πρωινό, που κάθε πρωί είχε αναλάβει μια διαφορετική χώρα να ετοιμάσει. Ακολουθούσε μια διάλεξη από μια προσωπικότητα που μιλούσε για το ρατσισμό και ξενοφοβία στον κόσμο και την Αυστρία, όπου το φαινόμενο είναι υπερβολικά έντονο. Έπειτα το γεύμα, που σερβιριζόταν σε ένα γειτονικό εστιατόριο και μετά από ένα μικρό διάλειμμα άρχιζαν τα διάφορα εργαστήρια τραγουδιού και χορού, που δίνονταν αντίστοιχα από τον Markus Jastraunig, που ήταν και ο διοργανωτής της ανταλλαγής, και τον  Tony Lardge, αμερικάνο χορογράφο που μένει και δουλεύει 12 χρόνια στην Βιέννη, αλλά έχει δουλέψει και στην Ιταλία. Αργότερα βραδινό στο ίδιο εστιατόριο. Οι μέρες μας ήταν πολύ γεμάτες, καθώς κάθε βράδυ, για όλη την εβδομάδα, γινόταν παρουσίαση κάθε χώρας από άποψη ιστορική, πολιτιστική και φολκλορική, κυρίως  δε ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης του ρατσισμού σ 'αυτό.

 Η τελική εκδήλωση ήταν μια μεγάλη επιτυχία, που χειροκροτήθηκε από τους επίσημους της περιοχής. Περιλάμβανε 3 διαφορετικές χορογραφίες που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ομαδικό πνεύμα μετά από πολύ δουλειά και ακούστηκαν τραγούδια που φυσικά είχαν θέμα τη μάχη κατά του ρατσισμού.
 
Η αποστολή μας επέστρεψε χρησιμοποιώντας λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνο την Κυριακή 31 Μαρτίου με υπέροχες αναμνήσεις και συναισθήματα από αυτή τη φανταστική ευρωπαϊκή περιπέτεια.


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου άνοιξε τις πόρτες του στην Ευρώπη! Είναι τα δικά μας παιδιά που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας για να συναντήσουν συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, η γενιά των αλλαγών. Με τα λόγια του Martin Luther King “I Have a Dream”, οι νέοι μας εξέφρασαν στη διάρκεια της εκδήλωσης τη θέληση να ονειρευτούν και κυρίως ν’ αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

                                   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)