Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

«λαογραφική συλλογή»

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική  καταστροφή αλλά και τα 90 χρόνια της έλευσης των πρώτων Περαμιωτών προσφύγων, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Περάμου αναλαμβάνει πρωτοβουλία δημιουργίας «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ». Η συλλογή αυτή που λείπει από τον τόπο μας, θα περιλαμβάνει παλιά αντικείμενα μουσειακής αξίας  αντιπροσωπευτικά της ιστορίας του τόπου μας και θα στεγάζεται σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ελευθερών. Τα εκθέματα που θα παραχωρούνται στη συλλογή θα αναγράφουν το δωρητή και σύντομο ερμηνευτικό κείμενο ή σχόλιο. 
Στόχος μας η συλλογή να καταγράψει την καθημερινή ζωή των προγόνων μας, να ανασυνθέσει τα γεγονότα, μα κυρίως να ανιχνεύσει και να αναδείξει τον πολιτιστικό και λαογραφικό πλούτο αυτής της μικρής κοινότητας ανθρώπων.
   Καλούμε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν θετικά παραχωρώντας κάθε αντικείμενο που πιστεύουν ότι θα είναι χρήσιμο  για τη δημιουργία ενός μικρού κοινού μουσείου. Μια κιβωτός μνήμης και σεβασμού στις ρίζες του τόπου.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Περάμου με αφορμή τα 90 χρόνια αναλαμβάνει να περισώσει  αυτές τις μνήμες. Να τις κρατήσει και να τις διατηρήσει. Ετσι μια σειρά από εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για τη δημοσιοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας αλλά και επ΄αφορμή αυτής της επετείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)