Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

Έρχονται τα ..."ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 & ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ
«ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΑΝΕΒΑΖΕΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
      Πρόκειται για ένα κλασικό σπονδυλωτό έργο με επιθεωρησιακή δομή, με σατιρικά κείμενα του πολυγραφότατου και πολυδιαβασμένου συγγραφέα, με κεντρικό τελετάρχη και ήρωες της καθημερινής μας ζωής που έρχονται από το μέλλον για να κρίνουν το παρόν, που μαζί με το γέλιο μάς μεταδίδουν συγκίνηση, γνώση και μας χτυπάνε το καμπανάκι για την ανθρώπινη συμπεριφορά, που χάνουμε όλο και περισσότερο.
     «Βρισκόμαστε στο 2111. Η ζωή των ανθρώπων με την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν είναι σαν σήμερα. Δεν υπάρχουν σκουπίδια. Δεν υπάρχουν όνειρα, δεν έχουν δέσιμο συναισθηματικό. Όλα είναι κάτι μεταξύ ρομποτικής ζωής και μοναξιάς.
     Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης κάνει προσκλητήριο αναμνήσεων. Με την ξενάγηση των τουριστών σ’ έναν χώρο Σκουπιδιών το 2111. Συμβαίνει να πέσουν, την ημέρα που τα σκουπίδια γιορτάζουν τα 100 χρόνια, στον Σκουπιδοτενεκέ τους. Και οι ήρωες, μας φέρνουν στο 2011. Ο τελετάρχης αυτής της γιορτής μέσα από τα σκουπίδια φέρνει τα ΟΝΕΙΡΑ, τον Οδυσσέα Κλέφτη, τον Σερβιτόρο Μανίτσα, τη Νοσοκόμα Σάντα Ζουμπουλιά, τη Βασιλική Μετατρούλου, την Παλιά φωτογραφία. Ήρωες πολλοί και «δικοί μας» σατιρίζουν και σχολιάζουν το σήμερα με αφορμή το εορταστικό τους προσκλητήριο.»
Ένας χορός από «σκουπίδια» τονίζει, χορεύοντας και τραγουδώντας, τα όσα οι ήρωες σχολιάζουν.
   Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στο σκηνοθέτη και δάσκαλο θεατρικής παιδείας του Συλλόγου Άκη Τσονίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)