Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

   Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας η προγραμματισμένη συγκέντρωση- συζήτηση για περιβαλλοντικά θέματα και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα, σε συνέχεια των δράσεων του 2010.


 Στην συζήτηση που κράτησε περίπου τρείς ώρες συμμετείχαν περίπου πενήντα εκπρόσωποι, συλλόγων, τοπικών συμβουλίων , απλοί πολίτες, δημοτικοί υπάλληλοι και από πλευράς διοίκησης ο δήμαρχος Παγγαίου κος Β. Ξουλόγης, ο αντιδήμαρχος κος Χ. Κετικίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ.Τζιτζιός, Π. Τραγκατζόπουλος, Σ. Πακαταρίδου, Θ. Νέζας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Στ Κουφοπέτρος.      Πιστεύουμε πως η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον μας,  ενδιαφέρουν συλλόγους, φορείς , δημοτική αρχή, πολίτες. Κύριο θέμα είναι : πώς μέσα από τις όποιες πρωτοβουλίες, μπορούμε να κάνουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν και να γίνουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Συμφωνήσαμε στην κοινή πλεύση συλλόγων δημοτικής αρχής για θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά κ.ά. έχοντας την δέσμευση του δημάρχου, πως στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων, ο δήμος θα είναι αρωγός στην υλοποίηση όλων των πρωτοβουλιών των συλλόγων, εφόσον αυτές είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιοχής της δημιουργικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σαν πρώτη δραστηριότητα ορίστηκε η δενδροφύτευση σε διάφορα μέρη, του δημοτικού διαμερίσματος Ελευθερών.
Το όλο εγχείρημα θα επαναληφθεί και στο μέλλον, αφού η συλλογικότητα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, μπορεί να στηρίξει δράσεις για το περιβάλλον, την πόλη μας, τον συνάνθρωπό μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)