Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ



ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

     O χώρος του θερινού κινηματογράφου ΑΛΚΥΟΝΙΣ γεμάτος ασφυκτικά. Θυμίζει το λιμάνι του Portsaid με τον κόσμο να περιμένει καρτερικά στις αποβάθρες το ατμόπλοιο ΚΥΡΗΝΕΙΑ. Ο καιρός χάλια. Είναι το πούσι που έπεσε από βραδύς.
Ακούγεται κόρνα πλοίου. Ο φιλόλογος Δημήτρης Εμμανουηλίδης μας παρουσιάζει τη ζωή του μαρκόνη της ποίησης Νίκου Καββαδία. Θαλασσοταραχή!!!
΄Ένα βιολί και λίγα λόγια πριν από κάθε τραγούδι, μοιάζουν με σύρσιμο καδένας, με τσιμινιέρα που μαρκαλίζει την ομίχλη. Λόγια που αγγίζουν τις ψυχές όπως και οι στοίχοι του ποιητή.
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Περάμου τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. ΚΑΒΒΑΔΙΑ. Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, πάντρεψε την ωριμότητα των ενηλίκων, με την ορμή και τον αυθορμητισμό των νέων. Πώς άραγε μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα την θλίψη των ποιημάτων ΠΙΚΡΙΑ ή ΠΟΥΣΙ και την ζωντάνια και τη δύναμη της ΑΝΤΙΝΟΜΙΑΣ και του FEDERICO GARCIA LORCA;; Δίκαια οι νέοι μουσικοί του οίκου “ΑΡΜΟΝΙΑ” απέσπασαν το χειροκρότημα. Οι νέοι είναι η ελπίδα, το αύριο του κόσμου. Είναι η φυγή προς τα μπρος, το καινούργιο ξεκίνημα, η τόλμη για την περιπέτεια.
Ο Σύλλογος έδωσε την ευκαιρία στους νέους να δείξουν την αξία τους. Σε μια εποχή όπου η απογοήτευση αρχίζει να γίνεται πνιγερή, η παρουσία των νέων δίνει ελπίδα και χαμόγελα σε όλους.
     Τέτοια ήταν η εκδήλωση αφιέρωμα στον Καββαδία. Ένα χαμόγελο πριν το ταξίδι. Μια  περιπέτεια πέρα από τις γραμμές των οριζόντων. 
 Γιατί  όπως έλεγε ο ίδιος : …  “Η θύμηση αξίζει μονάχα όταν ξέρεις πως θα κινήσεις για καινούργιο ταξίδι. Η μεγαλύτερη απελπισία, είναι να φουντάρεις στον τόπο σου και να ζεις με τις αναμνήσεις!!!
     Την εκδήλωσή μας παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Ελευθερών και Πιεραίων κ. Χρυσανίδης και Ξουλόγης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τάσσης, κ. Καπλάνης και κ. Πριονίδης. Η κ. Κορδύλη πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευθερών την οποία και ευχαριστούμε για την επιτυχή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε  τον κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη του οποίου η καλλιέργεια και παιδεία κάνουν ξεχωριστή κάθε εκδήλωση. Επίσης την κ. Μένη Κόκκινου μέλος της Ομάδας Δράσης “Άνω Θρώσκω”. Την Μαέστρο της χορωδίας του Συλλόγου κ. Σγουρίδου και το δάσκαλο μουσικής και υπεύθυνο του μουσικού οίκου “Αρμονία” κ. Μπούσουλα για την καλή συνεργασία. Ευχαριστούμε τους ταλαντούχους νέους μουσικούς, όλα τα μέλη της Χορωδίας μας και τον κόσμο που συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΡΑΜΙΩΤΩΝ (10/7/2010)